• 1405/08/04 - 09:40
  • 8
  • : 3 دقیقه

ارایه ۱۰۰ اثر فارسی در شصت‌ونهمین نمایشگاه کتاب بلگراد 

شصت‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد با شعار «واژه‌ها جهان را می‌سازند» از اول آبان‌ با حضور ایران در صربستان آغاز به کار کرد که در این رویداد یکصد اثر شاخص حوزه ادبیات فارسی از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

173193388

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران با ارائه بیش از صد عنوان کتاب در شصت‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد حضور پیدا کرده است.

در این دوره از نمایشگاه که در محل نمایشگاه بین‌المللی بلگراد برگزار می‌شود، کشور تونس به‌عنوان میهمان ویژه حضور دارد و به معرفی میراث ادبی، تنوع فرهنگی و ظرفیت‌های ادبی خود می‌پردازد.

در این نمایشگاه کتاب «قصه‌های فارسی» به زبان صربی با هدف آشنایی مخاطبان صربستانی با داستان‌ها و میراث ادبی ایران در غرفه جمهوری اسلامی ایران معرفی می‌شود. همچنین شماره جدید مجله «نور» در راستای معرفی محتوای فرهنگی و ادبی ایران به مخاطبان این کشور رونمایی می‌شود. این برنامه‌ها در کنار حضور در فضای نمایشگاهی، بر اهمیت معرفی آثار ایرانی در قالب ترجمه و انتشار بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت رویدادهای کتاب برای گسترش دیپلماسی فرهنگی تأکید دارد.

برگزاری نشست‌های ادبی، گفت‌وگو با نویسندگان، معرفی و رونمایی از آثار تازه و برنامه‌های ویژه ادبیات کودک و نوجوان از جمله برنامه‌های تدارک دیده شده برای این دوره از نمایشگاه است. همچنین معرفی ادبیات کشورهای شرکت‌کننده و گسترش ارتباط میان ناشران، مترجمان و مخاطبان از دیگر محورهای این رویداد است.

شصت‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد از گردهمایی‌های مهم حوزه نشر و ادبیات در منطقه جنوب شرق اروپاست و از ناشران، نویسندگان، مترجمان، پژوهشگران و علاقه‌مندان کتاب از کشورهای مختلف میزبانی می‌کند. این نمایشگاه با سابقه‌ای چنددهه‌ای، فرصتی برای معرفی آثار تازه، تبادل تجربه میان فعالان صنعت نشر و توسعه همکاری‌های بین‌المللی فراهم می‌کند. موضوعاتی همچون حقوق ترجمه، تحولات نشر و نقش ادبیات در ارتباط میان فرهنگ‌ها نیز در این رویداد مورد توجه قرار گرفته است.

حضور ایران در این نمایشگاه با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران صورت گرفته است. این مشارکت در ادامه حضور ایران در دوره‌های پیشین نمایشگاه بلگراد، فرصتی برای معرفی آثار نویسندگان ایرانی، گسترش ارتباط با فعالان نشر و تقویت تعاملات فرهنگی میان دو کشور فراهم می‌کند.

شصت‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد با شعار «واژه‌ها جهان را می‌سازند» از اول آبان‌ماه آغاز به کار کرده و تا ۹ آبان ماه ۱۴۰۵ با حضور جمهوری اسلامی ایران در صربستان به کار خود ادامه می‌دهد و در طول این مدت میزبان علاقه‌مندان کتاب و ادبیات و فعالان حوزه نشر از صربستان و کشورهای مختلف جهان خواهد بود.

مقامات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان دیدار کردند

محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعه (یکم آبان‌ ۱۴۰۵، ۲۳ اکتبر ۲۰۲۶) با همراهی ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، به دیدار دولت صفر؛ معاون وزیر فرهنگ تاجیکستان رفت و با وی به گفت‌وگو نشست.

این دیدار با حضور جمعی از ناشران معتبر و تاثیرگذار تاجیکستان برگزار شد و دو طرف با تاکید بر ظرفیت‌های گسترده فرهنگی و زبانی میان جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان، راهکارهای توسعه و تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه کتاب و نشر را بررسی کردند.

گسترش همکاری میان ناشران دو کشور، فراهم کردن زمینه برای چاپ و انتشار مشترک آثار، تبادل تجربه و دانش تخصصی در صنعت نشر و اعزام هیات‌های تخصصی با هدف توسعه تعاملات حرفه‌ای، از جمله محورهای مطرح‌شده در این دیدار بود.

حاضران در این دیدار بر اهمیت زبان فارسی به عنوان یکی از مهم‌ترین پیوندهای تاریخی و فرهنگی دو ملت تاکید کردند؛ پیوندی که می‌تواند زمینه‌ساز گسترش تعاملات فرهنگی، معرفی آثار نویسندگان و پژوهشگران دو کشور و تقویت همکاری میان فعالان حوزه کتاب و ادبیات باشد.

نشست ارزش‌های انسانی در شعر و ادب فارسی

در حاشیه چهاردهمین دوره نمایشگاه کتاب دوشنبه نشست ارزش‌های انسانی در شعر و ادب فارسی با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دولت صفر ؛ معاون وزیر فرهنگ تاجیکستان، ابراهیم حیدری؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و غلامرضا طریقی؛ مدیرکل دفتر ادبیات و زبان فارسی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

دولت صفر در این نشست ضمن خوشامدگویی به حضار به قرائت اشعاری از ادب کهن فارسی پرداخت.

 

اقای قهرمانی

اقای قهرمانی

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.